ABS VILAFANT

L’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Vilafant s’ha hagut d’adaptar a les circumstàncies ocasionades per la pandèmia de covid-19.

Com bé sabeu, hem centralitzat l’Atenció presencial al Centre d’Atenció Primària (CAP) Vilafant, i hem promocionat l’atenció a domicili als pobles de l’ABS. També s’han realitzat algunes visites als consultoris locals de Navata, Avinyonet de Puigventós, Llers i Vilamalla.

Aquesta és la organització que mantindrem aquest estiu degut a les circumstàncies de manca de personal i a la necessitat que els professionals sanitaris gaudeixin els períodes de vacances durant l’estiu seguint recomanacions de l’ Institut Català de la Salut.

En la mesura que ens és possible, volem mantenir la longitudinalitat en el seguiment de les persones per l’equip de medicina i infermeria de referència de cada usuari.

Es fa seguiment telefònic de les persones amb patologies cròniques. Si cal una visita presencial, els professionals valoraran en quin horari i a quin lloc es realitzarà la visita. Es prioritzaran les proves complementàries, com les analítiques, de seguiment, a aquelles persones que es consideri segons criteri clínic, i en alguns casos es poden posposar les proves de seguiment.

Per a les persones de més edat o que la malaltia faci que no es puguin desplaçar al CAP, facilitarem l’atenció a domicili.

Les persones amb clínica compatible amb covid-19 es visiten en una zona delimitada al CAP Vilafant. No es realitzaran visites presencials als consultoris locals si sospitem covid-19 en el triatge telefònic.

Per poder orientar la demanda de les necessitats de salut de la ciutadania i per mantenir unes condicions adequades per a cada visita, ens cal realitzar un TRIATGE Telefònic previ en infants i adults abans d’adreçar-se al CAP o Consultori. Aquesta trucada en moltes ocasions les realitzem amb el número de telèfon ocult.

Hi ha cartells a tots els pobles informant com es pot accedir als nostres serveis. Sempre caldrà un TRIATGE telefònic previ, hi ha diverses formes de fer-nos arribar el missatge a més de trucar directament al consultori local o al CAP Vilafant.

Cartell informatiu